20190724:

Hur beställer man förbetalda Trikinpaket?                               

Våra förbetalda trikinpaket beställer du antingen genom att gå in på kontakt och skriver namn , adress telefonnummer samt antal, eller så ringer du laboratoriet på 0451-30711 så tar vi din beställning.

20171003:  BORTKOMNA FÖRSÄNDELSER

Vi har sedan juni månad infört swish betalning . Detta för att posten har upptäckt att det finns pengar i våra försändelser.

Vi har ingen möjlighet längre att täcka upp för posten och deras ”bortkomna” kuvert.

Därför ber vi er att swisha betalningarna om ni kan på nummer 123 290 55 78 och glöm inte att märka era följesedlar eller lappar med swish datum.

20170926: TRIKINFYND

Jp Hästveda har hittat trikiner i en gris skjuten i Bollebygd, mellan Göteborg o Borås. Det var en galt på ca 70 kg 

20170724: TRIKINFYND

Jp Hästveda påträffade trikiner i en sugga på 100 kg levande vikt i Linköpingstrakten idag.

20170217: TRIKINFYND

JP Hästveda hitta idag en gris som var positiv på trikiner. Den fanns i  Broaryd , Jönköpingstrakten, och var en galt på 2 år.
En trikinanalys är en billig sjukförsäkring

Hur förvarar jag provet över helgen?
Lägg provet i kylen , inte i frysen och skicka det sedan nästa gång postlådan töms.

Vad innebär kontant betalning?
Kontant betalning innebär att ni bifogar pengarna i samma kuvert som provet.   Har ni kryssat i kontant betalning och inga pengar finns med kommer det en faktura. Pengar kan inte skickas i efterskott. 

Hur länge gäller de förbetalda paketen:
De förbetalda paketen har ingen bäst före datum utan gäller så länge du har dem trots prishöjningar. Brukar säga att jag har tio år kvar till pensionen.

Hur lång tid tar det innan jag får provsvaret?
Samma dag vi får in ditt prov sätter vi det och svarar ut det. Har du inte hört något på två-tre dagar ring labbet: 0451-30711.

Jag har tre grisar skall jag skicka in dem i egna kuvert eller kan jag lägga alla i samma?
Det går jättebra att lägga alla proverna i samma kuvert. Tänk på att du märker proverna med ditt eget märkningssätt och skriver detta på följesedeln också, det går bra att skriva alla tre på samma, tänk på regnskogarna.

Jag kan inte skriva ut en följesedel, hur gör jag?
Det går jättebra att skriva namn, adress och telefonnummer eller mailadress på en vanlig lapp, helst A4 då det är enklast för oss att arkivera. Behöver vi fler uppgifter tar vi det efteråt.

Kan jag få individuell märkning i mina sms svar?
Nej, sms svar är en förenklad utsvarning och i dessa meddelas endast antal prover ni har skickat in. Önskas särskild märkning i ert svar blir detta på mail eller postsvar.